Massagebehandlingar

Vill du bli av med muskelvärk i nacke, axlar och rygg?
Har du ont i huvudet eller en brinnande känsla mellan skulderbladen?
Du kanske har arbetat mycket den senaste tiden och behöver komma ner i varv och slappna av rejält.

 

Här får du en mycket effektiv, djupgående och behaglig bearbetning av musklerna i syfte att minska spänningarna samtidigt som du blir djupt avslappnad och upplever ett inre lugn.

Klassisk Massage

Muskelmassage har både förebyggande och rehabiliterande effekt, förutom att det är behagligt och rogivande. De positiva fysiska och mentala effekterna är många. Den ökar blodcirkulatinen som tillför syre, näring och hormoner till kroppens alla delar och transporterar bort koldioxid, trötthetsgifter och andra slaggprodukter.

 

Det gör spända muskler mjuka och elastiska och har en avslappnande effekt på hela kroppen. Massage har även en positiv och lugnande effekt på nervsystemet, det ger en djupare och lugnare andning och motverkar därmed stress.

 

Massage stärker därmed immunförsvaret och ökar vår koncentrationsförmåga. Att blodcirkulationen och nervsystemet fungerar optimalt är mycket viktigt för att vi ska må bra och känna oss i god form. Massage är med andra ord bra för din hälsa och för ett friskare liv både fysiskt och mentalt.

                     Boka tid i Vimmerby ring 070-523 13 44

Muskulering

Muskulering är en behandlingsform som bygger på muskelmassage med åtföljande muskeltöjningar.

 

Muskulering syftar till att:
- Öka muskelavslappningen
- Öka muskelflexibiliteten
- Öka ledernas rörelseomfång
- Stärka muskulaturen
 


Muskuskulering är en mycket specifik behandlingsform där varje muskel eller muskelgrupp behandlas var för sig. Den kan användas förebyggande och vid behandling av tillstånd, skador och sjukdomar i muskulaturen. Metoden omfattar TEST, BEHANDLING och ev. TRÄNING. 

Först testar man om musklerna är korta och ömma med hjälp av töjningstester.Därefter behandlar man musklerna med olika massagetekniker, triggerpunktsbehandling och töjningsbehandlingar. 



Klienten får ofta ett enkelt hemövningsprogram för att de ska stretcha eller stärka muskeln.