Hårmineralanalys

Hur går det till? 

Vid provtagningstillfället måste håret vara obehandlat. Har du färgat eller permanentat håret ger det inte helt tillfölitligt svar.
Vänta minst två månader om du har färgat eller permanentat håret eller om du har använt medicinskt schampo innehållande zink eller selen.
Jag klipper ett par centimeter hår i nacken närmast hårtbotten på ett par olika ställen. Det är inte mycket hår som behövs, ca 150 mg. Det skickas sedan till Trace Elements i Dallas USA, som är ett statligt kontrollerat labb. Svaret på analysen får du inom ca fyra veckor med snyggt uppställda diagram som visar mineralnivåerna och redovisas på 10-12 sidor på svenska. Vi går tillsammans igenom analysen och jag förklarar sammanhangen för dig.Hårmineralanalys

     

En hårmineralanalys är ett bra sätt att se vilka mineralnivåer man har i kroppen. Obalanser och brister kan ge tendenser till sjukdomar och olika besvär som t.ex. muskelspänningar och trötthet mm. Har man brist på näringsmineraler har man också svårare att skydda sig mot tungmetaller, vilka påverkar kroppen negativt.


Analysen mäter mängderna av 30 näringsmineraler och 8 tungmetaller. Den visar om du har tillräckligt med näringsmineraler och om balansen mellan dem är den rätta för att du ska må bra. Du får också veta hur näringsmineraler och tungmetaller påverkar varandra, vilken ämnesomsättningstyp du är och tänkbara orsaker till att du har fått obalanser mm.

Du får råd om vilken mat du bör äta för att optimera din hälsa. Analysen indikerar också vilka vitaminer och mineraler man behöver och vilka man bör undvika.


Du får här en personlig analysrapport så utformad att den hjälper dig att få fram bästa möjliga personliga näringsprogram.

http://www.nutri-tech.nu/
 

Diagram på närings mineraler
Diagram på toxiska mieraler
Samspelet mellan mineraler
Se fem informativa videos med DR DAVID L WATTS TRACE ELEMENTS, INC.
Klicka på fyrkanten nere i högra hörnet så får du helskärm. Vill du ha undertext på svenska så klicka på fyrkanten med rött streck under > kugghjulet > engelska > översätt automatiskt > bläddra ner till svenska och klicka >klart.