Kurser i klassisk massage


Målsättning:

Efter Har du alltid drömt om att bli massör men tiden har inte räckt till? Eller kanske har du alltid masserat men inte riktigt vetat vad som är rätt och fel.

Under denna grundkurs får du på ett lättillgängligt sätt lära dig grunderna till massage som du sedan kan använda dig av på nära och kära eller kanske som ett komplement till någon annan terapi behandling.

Det är en mycket effektiv och djupgående behandling som verkar till att minska spänningarna och ge ett inre lugn.

Går du den här kursen kan du vara säker på att du blir populär när du kommer hem. (Psst!! Skicka din partner), eller varför inte gå båda två så kan ni ge varandra massage hemma.Efter kursen ska du kunna ge en muskelmassage för hela kroppen. En massage som ger en mycket effektiv, djupgående och behaglig bearbetning av musklerna i syfte att minska spänningarna samtidigt som den ger en djup avslappning och ett inre lugn.


Hör av dig om du är intresserad så berättar jag mer.

Johan Lennstam
070-523 13 44Målgrupp:

Kursen är till för dig som är intresserad av människor och av hur kroppen fungerar, och som vill ge och ta emot beröring. Du behöver inga förkunskaper i massage eller anatomi.

Den är också till för dig som arbetar som terapeut och vill kunna erbjuda massage som komplement till dina andra terapier.

Kurstid:

14 timmar


Kursinnehåll:

Kursen omfattar en muskelmassage för hela kroppen. Vi lär oss grundgreppen i klassisk massage och du får ett rikt illustrerat kompendium med ca 60 färgfoton med utförlig text på de olika greppen. Diplom efter fullföljd kurs.

Under kursen går vi igenom de viktigaste musklerna i kroppen. Vi tar upp anatomi, olika handgrepp, arbetsteknik, effekter av massage och när man ska /inte ska massera. Den övervägande kurstiden ägnar vi åt praktisk massage.

Det går till så att jag visar ett eller flera grepp och sedan går ni och övar på varandra. Under tiden som ni övar går jag runt och hjälper er tillrätta så ni får in det rätta handlaget. Jag masserar också er partner så att ni kan få feedback på att ni varken tar i för löst eller hårt.

Kurstider:

För närvarande är det inte inplanerat några kurser.Vem är Johan:

Jag utbildade mig till massageterapeut hos axelsons 1994-95, och har arbetat med massage sedan dess.

Har även utbildat mig i bindvävsmassage, närings- & örtterapi, blodanalys i mikroskop och hårmineralanalyser.

Utbildar mig fortlöpande med det senaste inom forskningen, nu senast inom hjärta och blodkärl. Hur man behandlar artärstelhet med naturliga medel.

Jag har haft ett flertal massagekurser, då jag tycker det är så stimulerande att få dela med mig av de kunskaper jag samlat på mig genom åren. Att få se hur deltagarna växer och känner tryggheten i sina nya kunskaper är fantastiskt.

Varmt välkommen 
Referenser:

"Johan lär ut mycket noga. Repeterar och iakttar våra övningar och rättar till våra handgrepp på ett mycket bra sätt. Han är lugn och tillmötesgående, så därför önskar vi ett nytt återseende med Johan för repetition med nya övningar och kunskaper.Tack för en mycket lärorik helg!"

Irène Johansson, Oskarshamn och Maj Kristiansson, Västervik.

 

"Kursen har varit bra och givande. Hela kroppen gås igenom och man känner att man verkligen har lärt sig något om massage. Dessutom har vi haft roligt med den lilla gruppen. Det är skönt och roligt att ge och få massage. Bra och kunnig lärare."


 Veronica Forss, Västervik.

 

"Kursen var innehållsrik och varierad med många praktiska övningsmoment. Kompendiet var bra utformat och helheten av kursen får ett bra betyg."

Bertil Karlsson, Oskarshamn.

 

"Den här tvådagarskursen i massage har givit mig mersmak. Jag kommer säkert att fortsätta på något sätt!"

Patrik Karlsson, Västervik.

 

"Jag tycker att det var ett mycket bra upplägg på kursen. Ett bra kompendium med tydliga bilder, som man kan ta med sig hem. Det var bra att Johan gjorde det grundligt och repeterade övningarna så att man förstod. Jag är mycket nöjd med kursen och har lärt mig en hel del."

Maria Söderström, Oskarshamn